Be Brave: Personliggjøring av figuriner

Esmod_Irene Marienborg_1

På onsdag var vi så heldige å ha gjesteforelesning av selveste Irene Marienborg! I tillegg til å være tidligere Esmod-student – er hun nå illustratør og barnebokforfatter – og kunne med det gi oss god veiledning, tips og triks både for livet ved Esmod – OG ikke minst for arbeidet vårt med figurinene!

Det var et utrolig inspirerende foredrag, og jeg er sikker på at omtrent alle gikk ut i snøværet et hakk mer inspirert, positive og kreative enn da vi kom inn.

Irene hadde også med klær fra designer Tina Haagensen – også en tidligere Esmod’er!

Kort om figurinarbeidet sålangt: Figuriner er noe vi hittil har jobbet mer «basic» med – man må først lære seg riktige proposjoner før man kan «go nuts» og få den kule fashion-figurinen. Men nå, med denne forelesningen, er vi altså klare for å ta det neste steget. Det blir veldig spennende å se hva det fører til i neste portfolio. Stay tuned, med andre ord:)

Esmod_Irene Marienborg_2

Irene har tidligere jobbet som grafisk designer, og har verdifull erfaring både fra bransjen og fra Parsons School of Design innen dette feltet. Allikevel var det ved Esmod hun fant tilbake til streken sin – og som da førte henne inn i illustratørverdenen, og deretter – nå – som barnebokforfatter! Kult. Veien blir virkelig til mens man går, og så utrolig spennende den kan bli om man bare  -ja, er «brave» og tør å ta nye, ukjente retninger.

03b_3yearCollection_nsp

Her fra portfolioen til avgangskolleksjonen til Irene Marienborg ved Esmod.

11_3yearCollection_02_3D2-550x550

Og kjolen hun vant en designkonkurranse med – og til og med kom i Vogue! 

Figuriner, eller rett og slett hele den grafiske fremstillingen av designet ditt, kan virkelig være avgjørende for hvor det tar veien. Slik jeg ser det etter foredraget er designet en ting – men det er helt avhengig av en god, visuell kommunikasjon også etter selve designprosessen er ferdig. Man må lete etter sin estetikk også her, og skal vi tro Irene, kommer det godt med også å overraske eller til og med sjokkere litt. Mottakeren skal huske deg etter å ha sett figurinene, bildene eller collagene du presenterer i portfolioen.

Det er bare å la figurinleken begynne!

 

Sjekk ut mer om Irene Marienborg her.

 

/Julie M. Opsvik

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s